Ga naar hoofdinhoud
EHBJ logo

Een initiatief van
Veiligheidsregio Groningen en partners

Help mee in je buurt

Bij een noodsituatie duurt het altijd even voordat de hulpdiensten er zijn. Je bent eerst op jezelf, omstanders of buurtgenoten aangewezen. In tijden van nood helpen mensen elkaar. Als buurt of dorp begin je hiermee door je in ‘normale tijden’ samen voor te bereiden op een noodsituatie. Hoe? Dat lees je hier. 

EHBJ-buurtplan

Maak samen met je buurtgenoten het EHBJ-buurtplan. Met dit plan breng je bijvoorbeeld in kaart welke buurtgenoten getraind en ervaren zijn en op wie je een beroep kan doen in een noodsituatie. En wie bijvoorbeeld specifieke materialen en hulpmiddelen in huis heeft die van pas kunnen komen tijdens een noodsituatie.

Bekijk het EHBJ-buurtplan

EHBJ-buurtteam

Een EHBJ-buurtteam brengt buurtgenoten bij elkaar om samen te werken aan veiligheid. Het team werkt samen met een dorp- of wijkvereniging, Veiligheidsregio Groningen en de gemeente aan het EHBJ-buurtplan. Het buurtteam is ook aanspreekpunt voor Veiligheidsregio Groningen en bewoners.

Meer over een EHBJ-buurtteam

EHBJ-buurtbijeenkomst

Op verzoek van een EHBJ-buurtteam en dorp- of wijkvereniging organiseert Veiligheidsregio Groningen buurtbijeenkomsten om mensen te helpen voorbereiden op een noodsituatie. Geïnteresseerd in een bijeenkomst voor jouw wijk of dorp? 

Meer over EHBJ-buurtbijeenkomsten