EHBJ-buurtbijeenkomsten
Samen met een dorp- of wijkvereniging en de gemeente organiseert Veiligheidsregio Groningen buurtbijeenkomsten om buurtgenoten te helpen voorbereiden op een noodsituatie.
Er zijn nog geen buurtbijeenkomsten gepland.
Wat is een EHBJ-buurtbijeenkomst?
Tijdens een buurtbijeenkomst gaan we met mensen in gesprek over risico’s dichtbij huis of in de gemeente en provincie.
- Welke risico’s ziet Veiligheidsregio Groningen?
- Welke risico’s zien inwoners zelf?
- Wat kun je doen om risico’s te voorkomen? Wat doe je als het je overkomt?
- Hoe word je geïnformeerd als er een noodsituatie is of dreigt?
- Welke tips geven wij?
Bereid je samen voor
We bespreken ook de mogelijkheden hoe je jezelf en je gezin kan voorbereiden op een noodsituatie. En hoe je je als buurtgenoten kan voorbereiden op een noodsituatie. Want de hulpdiensten kunnen niet overal snel en tegelijk zijn. Je bent altijd eerst op jezelf, of omstanders of buren aangewezen. Daarom is het samen voorbereiden als buurtgenoten belangrijk. Want voorbereid zijn geeft houvast in onverwachte situaties.
Vraag een EHBJ-buurtbijeenkomst aan
- Check bij Activiteiten of er al een bijeenkomst gepland is voor jouw wijk of dorp en of er al een EHBJ-buurtteam actief is.
- Informeer bij je dorp- of wijkvereniging of er vanuit de vereniging en gemeente ook behoefte is aan buurtbijeenkomst. Een dorp- of wijkvereniging en gemeente kan namelijk ook helpen om zoveel mogelijk buurtgenoten te informeren over de buurtbijeenkomst.
- Zelf met een groepje buurtgenoten een EHBJ-buurtteam starten kan ook. Leg wel contact met een dorp- of wijkvereniging, zodat zij ervan op de hoogte zijn en het team kan ondersteunen.
Help mee in je buurt
Bij een noodsituatie duurt het altijd even voordat de hulpdiensten er zijn. Je bent eerst op jezelf, omstanders of buurtgenoten aangewezen. In tijden van nood helpen mensen elkaar. Als buurt of wijk begin je met elkaar helpen door je in ‘normale tijden’ samen voor te bereiden op een noodsituatie.
Help mee in je buurt